Op på hesten som man siger

Men det er jo bare min mening…

I sidste uge var jeg til polterabend. Det var en sjov og hyggelig dag, hvor alle og ikke mindst bruden hyggede sig gevaldigt. Jeg er fattig, så jeg vidste på forhånd, at jeg ikke tog med i byen efter middagen, så jeg gav den maxgas fra tidlig morgen. Skålede, skænkede op og deltog i første række i alle aktiviteterne. Skal jeg sige det selv, var jeg en primagæst til det polter. (Og ja, jeg skal sige det selv, for det er min blog.) Jeg havde en fest hele dagen, men den fik mig alligevel til at tænke over konceptet. (Og nu håber jeg ikke, at jeg træder nogen over tæerne her.)

Jeg kan ikke lide polterabender. Og skal heller aldrig selv have et. Tak, men nejtak. Jeg har aldrig været til et polterabend, som jeg ønskede var mit eget, og hele konceptet med at fejre dagen før dagen med kun sine kvindelige gæster, synes jeg er lidt… fjollet for at sige det mildt.

Dont get me wrong. Jeg elsker bryllupper! Elsker at to mennesker gerne vil råbe ud til hele verden, at de vil elske hinanden for livet (Eller i hvert fald har ambitioner derom) Jeg elsker fester, hvor jeg får lov at tage min fineste kjole på, spise god mad, drikke champagne og danse til stilletterne ikke længere kan holde og pinsesolen danser og alt det der. DET elsker jeg! Og jeg har aldrig været til et bryllup, der ikke var FANTASTISK!

Men polterabend kan jeg godt være foruden. Voksne kvinder er efter min mening ikke ret gode til at feste en hel dag. Vi er til gengæld pissegode til rødvinsaftner, shoppeture, sjusaftner, sommerhusture og charterferie! Men heldagsdruk generelt not so much.

Der er for det første altid en vis procentdel af selskabet, der er gravide eller ammer, så de drikker ikke, og tager muligvis også tidligt hjem. (Hey, jeg har selv været der, så jeg må godt dizze) For det andet er der altid nogle “kedelige” veninder. Dem der siger nej tak til Asti til morgenmaden, fordi de ikke kan lide alkohol om morgenen. Ved du hvad Snuske, Det er der sgu ingen der kan, men det er The Name Of The Game, so suck it up! Det er de samme piger, der ikke kan lide øl, og som hellere vil slukke tørsten i en sodavand (allerhelst i den kildevand, der er med i tasken) efter cykelturen end at drikke hvidvin af flasken. Igen; Der er INGEN, der har lyst til at slukke tørsten i varm hvidvin, men det er præmissen. Vi er her ikke, for at gøre det vi plejer, men for at drikke os fulde slå os løs! Ikke for at sidde og snakke om institutionspladser og ferieplaner og holde tilbage på alkoholen, fordi ungerne vågner tidligt i morgen!
Jeg bliver SÅ træt på mit køns vegne, når jeg hører om mændenes polterabend. De laver sjove ting og INGEN af dem tænker på, hvornår ungerne vågner i morgen.
Sir det bare.

Så søstre! Jeg stemmer for, at vi dropper de der polterabend, og gør det vi er bedst til; A little shoe-shopping og middag med vino og sandhederne på bordet! Eller endnu bedre pakker pas og bikini og drager sydpå, hvor drinksne er billige og ungerne er langt væk!
Who’s with me?! …. Anyone??

Nå. Ok, så ring da til ham croquis-modellen fra Husum. Jeg skal nok tegne fuld-frontal delen.

5 kommentarer

 • Stine

  HA HA jeg er helt flad af grin over din beskrivelse af polterabner og fuldstændig enig. Har selv lige været til en af slagsen, hvor alle ammede eller var gravide eller kedelige inkl. bruden… Jeg er selv lige stoppet med at amme (efter et år, gisp) og inkl. en graviditet, så jeg var SÅ klar på at feste lidt, men ak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er dybt uenig. Jeg synes det er et fantastisk koncept med alt hvad det indebærer. Hvordan kan man ikke kunne ønske sig en dag omgivet af alle sine veninder? Og hvem siger, at en polterabend skal være på en bestemt måde? Det vigtigste er vel, at dagen afspejler bruden. Og jeg tror faktisk at det vil kunne lade sig gøre, at lave en polterabend for dig med bikini, shoeshopping, rødvin og sandheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen Nørøxe

   Og mænd! For jeg vil også have mine mandlige venner med. Og så er vi vel ved at være ret langt fra polterabend konceptet? Jeg er dog ikke sikker på at det nogensinde bliver aktuelt for mit vedkommende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg havde mænd med til polterabend og det var kanon. Hovedarrangøren så godt nok lidt mærkelig ud da jeg sagde de skulle med, men det blev accepteret uden at blinke. Kanon dag…selv om vi fik sød asti om morgenen i stedet for en rigtig drink.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen Nørøxe

   Jeg synes det lyder rart, at du selv kunne bestemme, hvem du gerne vil have med til dit polterabend. Det kan jeg godt lide. Jeg er i øvrigt sikker på, at alle der har haft en polterabend (eller flere?) har haft en helt vild fed dag, da arrangørerne jo gør sig umage med at lave en dag, der passer lige til bruden.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Op på hesten som man siger