Planer der ikke går i vasken

Om at være en læsehest.. eller pony

Jeg læser utrolig mange bøger.

– Nej det gør jeg så ikke, men jeg vil gerne. Jeg tror ikke, der er mange singlemødre med et barn på snart to, der vil havne i kategorien “læser mange bøger” på en liste… over øh.. hvor mange bøger man læser. (Virkelig åndssvag liste)

Nå, men jeg læste ENGANG rigtig mange bøger. Jeg startede på Nordisk Sprog og Litteratur alene fordi jeg tænkte, at der måtte man læse mange gode bøger. Jeg overvejede selvfølgelig også Litteraturhistorie, men så var der én, der sagde til mig, at det var maarjet svært, og at man også skulle læse kedelige bøger på tysk, så jeg valgte Nordisk. (Ja, jeg har aldrig været én, der tog sådan en udfordring op.) Jeg ville bare læse gode bøger. Ikke svære bøger.

Da jeg var barn læste jeg rigtig meget. Jeg pløjede hver en bog på biblioteket igennem, og havde konstant 5 bøger liggende på gulvet ved min seng. (Man måtte max låne 5 bøger på skolebiblioteket, så det lånte jeg.) Og så kom bogbussen én gang om ugen, hvor jeg også kunne hente mit bogfix.

Bogbus

Jeg kunne bedst lide at læse sørgelige bøger. Noget med død og fattigdom og børn der lider var mine yndlings. Narj, ikke så meget fantasy eller krimi lit til mig. Død og tunge tårer. Why? Jeg var vel et beskyttet barn, der måtte lære om livets hårde sider gennem litteraturen. Eller også havde jeg bare en syg interesse i andres armod. Melankolsk var det i hvert fald, og jo sortere og mere trist det blev jo bedre.

Men i virkeligheden læste jeg alt. ALT. Jeg læste knaldromaner fra kiosken (min yndlings handlede om en elitesvømmer fra Midtvesten, der flyttede til Californien og forelskede sig i en handicappet footballspiller. Oh yes en handicappet!) til biografier om danske kendisser. (I en alder af 10 vidste jeg skræmmende meget om Janni Spies og Githa Nørby. Jamen Janni er i virkeligheden fra Herlev! Lidt armod lige der) Jeg læste også Anne Franks Dagbog (opfyldte til fulde mit krav om død og fattigdom) og en biografi om Peter Sabroe (Børn der lider, tjek! død, tjek!)

Åh! Der var også den om de fem fattige børn, hvis mor dør, og de bliver bortadopteret til forskellige familier rundt om i USA. “Spredt For Alle Vinde” tror jeg den hed. Nøj den var god! Jeg græd, da den sluttede og blev henrykt, da jeg fandt ud af, at det var en serie! Min mor hjalp mig med at bestille de næste bøger hjem, og jeg cyklede ned i bogbussen og hentede dem. Det var fantastisk! (Jeg cyklede ikke. Var et dovent barn)

Den glæde ved at slippe alt og glide ind i en anden verden, håber jeg at min datter får med. Jeg vil ikke bytte den for noget, og jeg finder den stadig i dag, når jeg læser, går i biografen eller ser serier. Jeg elsker det og planlægger gerne hele weekender uden barn, hvor jeg forlader denne verden til fordel for en anden, som nogen har fundet på. Og det er min plan i næste weekend.

Lige nu læser jeg Jonathan Frantzens “Corrections” (Jeg ved ikke hvorfor, jeg skriver titlen på engelsk. Jeg læse den altså bare på dansk) Jeg læste “Freedom” (også på dansk) for et par år siden, og var helt solgt. Den var så velskrevet og så letflydende at karaktererne bliver mine venner og deres problemer er mine. Jeg kender dem alle sammen, og jeg kunne rigtig godt lide, måden han vælger at beskrive en familie fra alle medlemmernes synsvinkler. En virkelig god bog, som jeg anbefaler til alle jeg kender.
Korrektioner er lidt langsommere synes jeg, men med samme dybe karakterkendskab. Det er et stort minus for en ukoncentreret læser som mig, at der ikke er nogle kapitler. Jeg kan ikke finde naturlige steder at holde pauser, så jeg bliver en lille smule stresset, når jeg læser den. Men jeg forventer mig meget af den, når jeg nu i weekenden tager et langt stræk og bliver væk i den. Uhmm jeg glæder mig til weekenden!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Planer der ikke går i vasken