Det der jeg ikke er så stolt af

Smælder med pisken og de røde strømper!

Jeg er virkelig ked af, at jeg ikke får skrevet så ofte herinde for tiden. Årsagen skal findes i mit sidste indlæg, der proklamerede, at jeg nu er voldsomt aktivt jobsøgende og samtidig ramt lige i fjæset af job. Det er et paradoks, der levner lidet tid til blogskrivning.

Men alt det vil jeg lade ligge et øjeblik, for jeg er nemlig blevet indigneret, og det må jeg hellere komme ud med inden det forsvinder igen. Ja, jeg jo som bekendt ikke så vanvittig god til det der med vredesudbrud.

Men det, der har gjort mig indigneret, er den der kampdag, der lige har passeret. Eller faktisk er det ikke kampdagen i sig selv, men det der er at kæmpe for.

Jeg er TRÆT af (Så nu ruller den!) at de emner, der af den ene eller anden grund ligger lige udenfor de fleste mænds interessefelt bliver pakket ind i undskyldninger og latterliggørelse, bare fordi mænd ikke kan se mening i det.
Ja, jeg blev lige lidt rød i strømpen der.
Forleden så jeg i Go’aften Danmarks daglige paneldiskussion at tre kloge kendisser blev rørerende enige om, at det værste man kunne læse på Facebook, var opdateringer fra mødre, der skrev om deres børn. Og puha tænk sig de kvinder der overlod deres profilbillede til de børn der!
Og når seje kvinder i muntert lag en sjælden gang indrømmer, at de faktisk læser artikler med overskriften “Sådan får du forårsklare ben” eller “10 tips til at få sommerhår som Jennifer Aniston”, skal det ironiseres og pakkes ind, hvis der er mænd til stede. For Gud forbyde at vi nogen tror vi er tøsede og useriøse.

Men jeg hører altså ingen mænd undskylde, at deres seneste statusopdatering lød “Så skal der hentes 3 point i weekenden. Kom så Arsenaaaaaal!” Eller komme med pinlige bortforklaringer over at EB.dk og Bold.dk dukker frem som senest besøgte sider på arbejdscomputeren.

Folk benytter rask væk billeder af solnedgange i Thailand, selvportrætter taget i strakt arm og grynet kvalitet, kaffekopper i modlys og andre madvarer som profilbilleder, men et billede af afkom i fastelavnstøj er useriøst. Hvorfor? Fordi det mest er kvinder, der poster den slags billeder. Det er mødrene der skriver om børnenes influenza, tabte tænder og første skoledag. Hvorfor spørger jeg lige igen? (For jeg var jo indigneret, husk det) -Fordi det fylder så satans meget i vores liv, og det skal vi da være stolte af!

Vi kan jo bare slette eller sige net tak til opdateringerne, hvis vi synes at andres børn er kedelige. Det gør jeg selv uden at blinke, og jeg forventer at andre gør det samme, hvis de ikke gider mine opdateringer. Men jeg vil altså ikke skjule at det at være nogens mor fylder temmelig meget i mit liv, for det er det vildeste jeg har gjort i mit liv. Men jeg mistede ikke hjernen ved at blive mor.

Jeg foreslår at kvinder der ikke synes de har andet at kæmpe for (for det der med ligestilling og kvindekamp er jo noget, der hører til nede i 70erne, som en veninde skrev i fredags (?!)) begynder at tale sig selv lidt mere op i stedet for ned. Også når der er mænd til stede.
Man kan jo altså godt være både sej, intelligent og samfundskritisk OG se genudsendelser af Sex and the City, døje med tørre hårspidser og vise billeder af barn på slæde på sociale medier. Det er i mine øjne det, der definerer en sej kvinde.

Tal nu pænt om dig selv, dame!

Tal nu pænt om dig selv, dame!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der jeg ikke er så stolt af