Modella eller jyde?

Ansøgningens kunst

Jeg ligger vandret i jobsøgerland. I denne uge har jeg været til to samtaler samtidig med, at jeg skriver på det, der skal blive Verdens Bedste Ansøgning til Verdens Bedste Job. Og med sådan en titel skal det jo nok gå godt.

Jeg sad en uge og stirrede ind i det tomme hvide dokument. Skrev: “Til rette vedkommende.” Nej, slettede det igen. “Kære…”. Slettede det igen. “Jeg tillader mig hermed at rette henvendelse angående den opslåede stilling …” SLEEET! “Jeg hedder Karen Nørøxe, jeg er din nye medarbejder…Baaah”. Slettede det igen. “Hyr mig!” – Hey! Det ser godt ud! … slettede det igen.

Jamen for hæwled! Når nu stillingsopslaget endelig er der, og jeg bare ved at jeg vil have det job, hvordan kan det så være så svært at skrive den ansøgning?

I mandags havde jeg den så. Endelig. Nu sad den hvor den skulle. Så skulle den bare lige rettes igennem af Et Par Friske (og altid kritiske) Øjne, inden den blev skippet afsted. (…) -Jeg fik den tilbage helt overstreget af rødt. Verdens kedeligste ansøgning, som intet siger om, hvem jeg er, og hvorfor jeg skal have det job.
Buhu. Virkelig? Kan jeg skrive så dårlig en ansøgning, at kun to (to?) linjer siger “hyr mig”?
Tirsdag startede jeg så helt forfra. Gik i en helt anden retning, kreativ og spillevende. Her kommer jeg, og jeg skal vise dig, hvem jeg er-agtig. De Friske Øjne jublede. Nu begynder det at ligne noget. Nye øjne kiggede med, og de mente, at jeg måske var gået lige lovlig vidt i kreativ-ansøgningen.

Så nu sidder jeg her torsdag eftermiddag med en tredje ansøgning, som er blevet en blanding af de to. Jeg er ret godt tilfreds. Jeg er jo after all den evige mægler, vægelsindet over dem alle, miss Radikal, der aldrig kan tage et konsekvent valg, ikke den røde og ikke den blå tale, men en blandning af dem begge: Den lilla!

Og nu skal min lilla ansøgning (Og nej, den er altså ikke lilla i virkeligheden, så frisk-fyr har jeg ingen ambition om at udgive mig for) sendes afsted til rette modtager med krydsede fingre og hviskende bønner, for please, hvor vil jeg gerne det her. -Jeg overvejer at droppe De Friske Øjne der skal finde fejl, fordi jeg ikke orker mere kritik. Men det tror jeg også er en dårlig idé. Sidder trods alt med en engelsk autocorrect og trætte øjne, der har kigget på dette dokument i 14 dage.

Hvis nogle skulle være i tvivl: Its a tough job, not having a job!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Modella eller jyde?