Når småkagerne ryger på gulvet...

Opfølgning. (Advarsel; sygdomsindlæg)

Nå, men indlægget fra i går kræver jo en opfølgning. – Jeg har bare ikke rigtig nogen endnu. Min far er stadig indlagt, og det samme er mormor. Jeg har dog talt med en glad far, der er taknemmelig for lægernes behandling.

Måske skal jeg skrive lidt mere om, hvad min far fejler? Det er så lang og udmarvende en historie, fordi han har været syg så længe. Men han er som sagt i indlægget fra i går hjertepatient. Siden sommeren 2000 har han fået en pacemaker, to nye hjerteklapper og en ballonudvidelse… og måske en bypass? det er jeg faktisk ikke helt sikker på.. Og alle mulige mindre indgreb, som jeg ikke har tal på mere. I 2004 skete der en lægefejl i én af operationerne, som resulterede i, at han gik i anafylaktisk chok og var “væk” i “temmelig lang tid” (jeg har endnu ikke været i stand til at få klarhed over hvor længe – men det står vel i en journal et sted). Han vågnede med en hjerneskade, der i dag gør, at han på mange områder ikke er den far, jeg husker fra min barndom. Jeg har skrevet om min oplevelse af den sidste store operation her.

Min far har ændret sig markant siden Operationen Der Slog Fejl. Og det er både godt og skidt. Alle de fysiske ændringer er der selvfølgelig ikke noget godt at sige om. Det er ikke noget man ønsker for nogen, det er klart, og det kræver en enorm styrke, at kunne omstille sig til at leve et helt andet liv.
Men den styrke har min far altså. Og jeg skal da love for, at den er kommet frem, efter han er tvunget til at leve helt anderledes og mere afdæmpet. Han er blevet tvunget til at tage sin livsstil og sine værdier op til revision (min far synes nok de to ord er noget opreklameret fis, men han har gjort det alligevel), og jeg tror alle der er i hans nærhed har lært noget af det også. Så på den måde kan man altså godt være taknemmelig for at man engang imellem er så heldig at man får en reminder fra Gud om, at man fandeme skal LEVE det der liv lige nu.

(Og hvis det skærer i øjnene, at jeg tror, det er Gud, der har noget at skulle have sagt her, så kan i bare indsætte noget andet i stedet for. Jeg er ligeglad)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når småkagerne ryger på gulvet...